Chokladkulor

Svårighetsgrad

Ingredienser

För 12 personer ()

Recept

  • 100 g skållade hasselnötter
  • 350 g choklad, 55 %
  • 1 dl crème fraiche
  • 20 g mjukt, osaltat smör
  • 300 g mörk choklad, 70 %

Chokladkulor

  1. Krossa hasselnötterna grovt och rosta dem några minuter i en panna. Låt dem svalna på ett fat. Riv de båda chokladerna men blanda dem inte. Smält den ljusare chokladen över vattenbad men var noga så temperaturen inte överskrider 33°C.
  2. Koka upp crème fraiche i en kastrull, tag av från plattan. Häll över den smälta chokladen, tillsätt smöret och blanda detta till en jämn och blank massa. Tillsätt hasselnötterna.
  3. Häll massan på en tallrik täckt med smörpapper. Täck med plastfolie och låt den stelna i kylen ungefär två timmar. Om du vill kan du forma kulorna i mjuka formar, format 50 x 25 millimeter. Ställ dem i kylskåpet, tag ur formarna och fortsätt då till punkt 5.
  4. När massan känns smidig att arbeta med formar du 10-12 kulor och placerar dem i kylen i två timmar. Under tiden tempererar du den mörkare chokladen.
  5. Placera chokladkulorna i den tempererade chokladen med hjälp av en gaffel och låt dem droppa av på ett galler med bakplåtspapper under. Ställ kallt minst en timma innan servering.

Bli först att kommentera!

 (5/5)
Ditt namn
Hur mycket är 1 + 4?

Kommentarer på recept (0)

Sök recept


Ange rubrik för recept
Kategori
Ingrediens

Sagt om choklad

"Jag har aldrig behövt tänka på figuren för jag har aldrig haft någon. Vad ni ser framför er är resultatet av ett helt livs chokladätande."
Katherine Hepburn, Time Magazine, 17 nov 1980

Samarbete