Limemacaroner

Det blir 60 kakor.

Svårighetsgrad
Kategori:  Småkakor
Tillagning: 1 tim Vila: 1 tim

Ingredienser

För 1 personer ()

Recept

 • 140 g äggvita
 • 60 g strösocker
 • 325 g 140 g + 185 g florsocker
 • 185 g mandelmjöl
 • grön pastafärg
 • 1 lime
 • 150 g vit choklad
 • 0.75 dl vispgrädde

Limemacaroner

 1. Vispa äggvitan riktigt hårt i en rostfri bunke. Blanda ihop strösocker och 140 g florsocker och vispa ner det i omgångar i marängen. Vispa ca 2 minuter.
 2. Blanda ihop 185 g florsocker och mandelmjöl. Sikta ner blandningen i marängsmeten.
 3. Vänd ihop smeten tills den är jämn. Tillsätt pastafärgen och rör om med en slickepott tills marängsmeten är lite lösare.
 4. Vik bakplåtspapprena så att det passar plåtarna. Fyll en spritspåse med marängsmeten och spritsa ut ca 120 rundlar, ca 3 cm i diameter, på plåtarna. Låt macaronsen torka i rumstemperatur ca 30 minuter. Sätt ugnen på 150°C. Grädda macaronsen mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kallna på galler.
 5. Limefyllning
  Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Hacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills den smält. Tillsätt limeskal och limesaft. Fyll en spritspåse med smeten och låt den ligga i kylen tills den blir kall. Spritsa fyllning på kakorna och sätt ihop dem två och två. 

Bli först att kommentera!

 (5/5)
Ditt namn
Hur mycket är 3 + 1?

Kommentarer på recept (0)

Sök recept


Ange rubrik för recept
Kategori
Ingrediens

Sagt om choklad

"Jag kommer också ihåg chokladbullarna - pain au chocolat - som jag brukade köpa just när de kommit ut ur ugnen. De var så varma att jag knappt kunde hålla i dem. Gyllene utanpå. Otåligt sätter jag tänderna i det välsmakande brödet. Och snart inträffar miraklet. I brödets mjuka innandöme möter jag dig, kära choklad. Dold mellan de tunna skikten och nästan helt smält. Tänk så jag njöt av dig när du uppträdde i denna föga värdiga omgivning."
Irene Frain, fransk författarinna

Samarbete