Vad tänker du på när du hör ordet choklad? För de flesta av oss är choklad något som bör ätas för att få tillgång till alla de smaker och den härliga konsistens som choklad erbjuder. Men nuförtiden finns det en hel uppsjö med alternativa användningsområden för choklad och det behöver inte längre bara vara något vi äter. Ett av dessa nya användningsområden är chokladmassage. Det är precis som det låter, du blir helt enkelt masserad med hjälp av choklad. 

En chokladmassage går till på ungefär samma sätt som en vanlig massage och utförs av utbildade spa- och hudterapeuter med erfarenhet från branschen.

Efter ett varmt och personligt välkomnande i en härlig, avslappnande miljö torrborstas din kropp för att denna på bästa sätt ska förberedas för massagen och vara så mottaglig som möjligt. När dina döda hudceller sedan har tagits bort börja själva massagen där lager av varm, naturlig choklad stryks på din kropp. När chokladen sedan strukits på din kropp kommer du få njuta av en helkroppsmassage utförd av utbildade massageterapeuter. 

– Supermysigt och personligt bemötande. Lång, härlig behandling och kände mig som ny efteråt, säger Sara, en av dem som testat på en chokladmassage.

Det går bra att boka en chokladmassage året om och behandlingen kan genomföras på personer i alla åldrar. Du kan alltså boka en massage till dig själv och en till, exempelvis, din vän eller ditt barn. 

Chokladmassagen varar i cirka 60 minuter. 

Så, om du känner dig spänd, stressad eller kanske bara vill bli ompysslad en stund är en chokladmassage en sak som kan vara intressant att prova på. 

Under massagen kommer du känna hur den varma chokladen, i samarbete med den proffsigt utförda helkroppsmassagen, lugnar ned din kropp och, förhoppningsvis, ger dig den kraft och ork som behövs för att kunna ge dig i kast med vardagens utmaningar.

Klicka här för att läsa mer om, och eventuellt boka, din chokladmassage.  

Texten är ett samarbete med Upplevelse.com.

Sagt om choklad

"På Kuba äter riktiga män inte jordgubbsglass. De äter choklad."
Jay Carr, journalist och filmkritiker

Samarbete