Glass med knaperchoklad

Svårighetsgrad
Kategori:  Glass
  0.00/5

Ingredienser

För 6 personer ()

Recept

  • 1.75 dl smulor av fullkornsbröd
  • 1 dl brun farin eller råsocker
  • 85 g choklad, finhackad
  • 3 dl vispgrädde, riktigt kall
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 msk strösocker

Glass med knaperchoklad

  1. Sätt ugnen på 200°C. Blanda brödsmulorna med farinet och bred ut blandningen i en lätt smord ugnsform. Rosta i ugnen i ca 10-15 minuter, tills blandningen blivit mörkt gyllenbrun, och rör ofta om under tiden. Låt blandningen kallna helt, bryt sönder klumparna och blanda med den hackade chokladen.
  2. Häll grädden i en skål och vispa till mjukt skum med elvisp. Vispa ner vaniljsocker och strösocker. Lägg över grädden i en glassmaskin och frys tills den blivit halvfrusen. Eller lägg den i en plastburk, ställ in i frysen och rör om ungefär var tionde minut tills glassen är halvfryst.
  3. Rör ner chokladblandningen och frys glassen helt. Ska den inte ätas genast kan den förvaras i frysen, i lämplig form med lock, i upp till 1 vecka. Servera en varm chokladsås till, se övrigt.

Bli först att kommentera!

 (5/5)
Ditt namn
Hur mycket är 4 + 1?

Kommentarer på recept (0)

Sök recept


Ange rubrik för recept
Kategori
Ingrediens

Sagt om choklad

En adelsman vid Ludvig XIII:s hov skulle ha skändat en hovdams heder. Hon var så förbittrad över detta att hon förgiftade en kopp choklad och gav till honom. Strax innan han dog, tog han henne i sin famn och viskade: "Chokladen skulle ha smakat bättre om det hade varit lite mera socker i den. Giftet ger den en bitter smak. Tänk på det nästa gång ni bjuder en herre på choklad."
Enligt sägen

Samarbete