Minttryfflar

Det blir 15-20 bitar.

Svårighetsgrad
Kategori:  Konfekt
Taggar:  Jul
Tillagning: 20 min Vila: 3 tim

Ingredienser

För 1 personer ()

Recept

  • 225 g mörk choklad
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 tsk honung
  • 25 g smör
  • 10 droppar pepparmintsarom

Garnering

  • snöflingeströssel

Minttryfflar

  1. Hacka chokladen ganska fint.
  2. Mät upp vispgrädde, honung och smör i en liten kastrull och koka upp. Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt den hackade chokladen i den heta grädden.
  3. Rör ihop till en slät och blank smet, tillsätt pepparmintsaromen och häll sedan upp tryffelsmeten i en liten form, ca 20 x 12 cm, klädd med plastfolie. Låt svalna lite och låt sedan stelna i kylen i minst 3 timmar, men gärna över natten.
  4. Lossa tryffeln ur formen och skär den i fyrkantiga bitar. Lättast går det om du sköljer kniven med hett vatten och torkar av mellan varje snitt. Tryck fast snöflingeformat strössel som dekor och förvara i kylen fram till serveringen.

Bli först att kommentera!

 (5/5)
Ditt namn
Hur mycket är 4 + 4?

Kommentarer på recept (0)

Sök recept


Ange rubrik för recept
Kategori
Ingrediens

Sagt om choklad

En adelsman vid Ludvig XIII:s hov skulle ha skändat en hovdams heder. Hon var så förbittrad över detta att hon förgiftade en kopp choklad och gav till honom. Strax innan han dog, tog han henne i sin famn och viskade: "Chokladen skulle ha smakat bättre om det hade varit lite mera socker i den. Giftet ger den en bitter smak. Tänk på det nästa gång ni bjuder en herre på choklad."
Enligt sägen

Samarbete