Lingon- och romtryffelklubbor

Det blir 20-30 stycken.

Tryffeln ska stå i rumstemperatur över dagen och de nästan färdiga klubborna ska sedan vila över natt.

Svårighetsgrad
Kategori:  Konfekt
Förberedelse: 8 tim Vila: 1 dygn

Ingredienser

För 1 personer ()

Recept

 • 125 g lingonsylt
 • 75 g grädde
 • 40 g mjölkchoklad
 • 150 g mörk choklad, 60 %
 • 40 g rom
 • klubbpinnar
 • choklad till doppning

Lingon- och romtryffelklubbor

 1. Börja med att hacka chokladen. Koka upp lingonsylt och grädde och häll över chokladhacket.
 2. Mixa med mixterstav till slät och glansig tryffelmassa. Tillsätt rom och mixa igen. Låt tryffeln stå i rumstemperatur över dagen.
 3. Spritsa sedan ut runda tryffelbollar på ett plastark eller bakplåtspapper. Tryck försiktigt i en klubbpinne och lägg över ett plastark eller bakplåtspapper och tryck försiktigt ut till lagom platta klubbor. Låt stå till nästa dag.
 4. Drag försiktigt av papperet eller plasten. Temperera valfri choklad och doppa klubborna. Dekorera med valfritt strössel eller krydda.

Bli först att kommentera!

 (5/5)
Ditt namn
Hur mycket är 1 + 2?

Kommentarer på recept (0)

Sök recept


Ange rubrik för recept
Kategori
Ingrediens

Sagt om choklad

"Erfarenheten har visat, att väl tillredd choklad är ett både angenämnt och helsosamt födoämne, lika lättsmält som födande. Få ämnen finnas, som i liknande volym innehålla så många närande beståndsdelar; hvilket gör, att det också smältes nästan helt och hållet. Det är särdeles lämpligt för personer, som utsätta sig för vakor och stora själsansträngningar, och om proportionen vid tillagningen någorlunda rättas efter krafterna, så fördrages det af de svagaste magar; det är särdeles användbart vid kroniska sjukdomar och är så att säga sista tillflykten vid magåkommor, som omöjliggöra förtärandet af andra födoämnen."
C E Hagdahl, Kokkonsten, 1879

Samarbete