Macadamiasnittar

Det blir ca 60 stycken.

Svårighetsgrad
Kategori:  Konfekt
  3.00/5

Ingredienser

För 1 personer ()

Recept

 • 250 g släta kex, söndersmulade
 • 2.5 dl kokosflingor
 • 1.25 dl kakao
 • 150 g krossade macadamianötter
 • 400 g kondenserad mjölk
 • 60 g osaltat smör, smält
 • 80 g vit blockchoklad

Macadamiasnittar

 1. Klä botten och sidorna på en grund avlång bakform, 30 x 20 cm, med folie och låt folien hänga ut över kanterna på två sidor. Pensla folien med smält smör eller olja.
 2. Lägg kexsmulor, kokosflingor, kakao och macadamianötter i en stor bunke, gör en grop i mitten och tillsätt kondenserad mjölk och smält smör. Rör om tills allt är väl blandat.
 3. Häll smeten i den iordninggjorda formen och tryck till den ordentligt. Släta till ytan med baksidan av en sked. Ställ formen i kylskåp i 1 timme.
 4. Smält chokladen och låt den svalna något. Ringla eller spritsa chokladen över kakan i ett gallermönster och låt stelna i rumstemperatur. Lyft upp kakan ur formen med hjälp av folien och dra försiktigt bort folien. Skär kakan i små fyrkanter med vass kniv. Macadamiasnittarna kan förvaras i lufttät burk i kylskåp i upp till 2 veckor.

Lämna kommentar (kommentaren granskas innan publicering)

 (5/5)
Ditt namn
Hur mycket är 0 + 1?

Kommentarer på recept (1)

Chokladsajten , torsdag, 19 september 2013
Överfört betyg från gamla receptsamlingen.

Sagt om choklad

"När man vill dricka riktigt god choklad gör man i ordning den kvällen innan i en kaffekanna av fajans och låter den stå. Chokladen koncentreras under natten och detta ger en mycket bättre konsistens. Den gode Guden kan inte rimligtvis bli förnärmad över denna lilla finess, eftersom Han Själv är den allra mest perfekte."
Brillat-Savarin (1755-1826) fick det här receptet på choklad av abbedissan fru d'Arestrel på klostret Visitation i Belley, England.

Samarbete