Vit chokladmousse med saffran

Svårighetsgrad

Ingredienser

För 6 personer ()

Recept

 • 150 g vit choklad
 • 1 ägg
 • 3 dl vispgrädde
 • 2 paket saffran (1 g)
 • 4 1+3 apelsiner
 • 1 dl socker

Vit chokladmousse med saffran

 1. Smält chokladen i ett vattenbad. Ta chokladen från värmen. Vispa ägget och rör ner det i chokladen.
 2. Vispa grädde och saffran fluffigt. Rör ner saffransgrädden i chokladblandningen. Häll upp i glas ställ kallt i 2-3 timmar.
 3. Skala 1 apelsin tunt, gärna med kniv, utan att få med det vita. Skär skalet i strimlor. Dela apelsinen och pressa ut juicen.
 4. Skala och skär övriga 3 apelsiner i skivor. Lägg apelsinskivorna på ett serveringsfat och ställ åt sidan.
 5. Smält sockret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt. Rör försiktigt i de strimlade apelsinskalen. Fortsätt röra tills sockret smält helt och apelsinskalen är karamelliserade.
 6. Lägg de karamelliserade apelsinskalen ovanpå apelsinskivorna och häll över den pressade apelsinjuicen. Servera till chokladmoussen.

Bli först att kommentera!

 (5/5)
Ditt namn
Hur mycket är 2 + 3?

Kommentarer på recept (0)

Sagt om choklad

"Erfarenheten har visat, att väl tillredd choklad är ett både angenämnt och helsosamt födoämne, lika lättsmält som födande. Få ämnen finnas, som i liknande volym innehålla så många närande beståndsdelar; hvilket gör, att det också smältes nästan helt och hållet. Det är särdeles lämpligt för personer, som utsätta sig för vakor och stora själsansträngningar, och om proportionen vid tillagningen någorlunda rättas efter krafterna, så fördrages det af de svagaste magar; det är särdeles användbart vid kroniska sjukdomar och är så att säga sista tillflykten vid magåkommor, som omöjliggöra förtärandet af andra födoämnen."
C E Hagdahl, Kokkonsten, 1879

Samarbete